Hageroboten | Sirius Ability
Hjem - Prosjekter - Autonom Hagerobot

Autonom hagerobot

Oppsummering: Vi utvikler det neste store innen hageteknologi - en smart, autonom hagerobot.

Hageroboten er nå så suksessfull at den har fått sitt eget, dedikerte nettsted - hageroboten.no

Utfordring

Hage skal være kjekt. Det skal være en friplass hvor man kan utfolde seg og få fred og ro. Denne gleden kan imidlertid forsvinne dersom vedlikehold tar for mye tid og krefter. Derfor ønsker vi å utvikle en autonom hagerobot som tar seg av vedlikeholdet i hagen.

Utfordring: Hvordan kan man redusere vedlikehold i hagen, slik at hageeiere får mer tid til å gjøre det de liker å gjøre?

Metode

For å gjøre produktet så brukervennlig som mulig intervjuet vi lokale hageentusiaster. Hva motiverer til å være hagen? Hva stjeler motivasjon? Vi ønsket å høre deres historie, slik at vi kunne forstå deres opplevelse av det å være i hagen.

For å se om deres opplevelse var representativt for resten av landet, lagde vi en nasjonal spørreundersøkelse. Nær 350 mennesker fra hele landet deltok, med et aldersspenn på 20 til 79 år.

Affinity diagram workshop

Etter å ha lyttet til potensielle brukere prioriterte vi de oppgavene som var viktigst for dem. Det er helt essensielt for oss at produktet tilpasser seg brukeren - og ikke motsatt.

Resultat

Produktet er fortsatt under utvikling. Vi driver nå å utvikler den første prototypen. Denne prototypen skal testes grundig, gjennom mange iterasjoner, både teknisk og med brukere.

Bilde fra verkstedet vår

Samtidig jobber vi kontinuerlig med å utvide vår egen kunnskap. Vi utfører derfor nye brukerundersøkelser, leser forskning og knytter til oss verdifulle samarbeidspartnere.

Ønsker du å følge utviklingen av hageroboten vår?

Du kan avslutte ditt abonnement når som helst ved å klikke på "Unsubscribe"-lenken nederst i våre nyhetsbrev.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Quizdatabase →